2012-02-08

(De)montuojam Hp Pavilion dv5



Netyčia išpylus kavą ar arbatą ant kompiuterio klaviatūros viskas dar gali baigtis laimingai. Pakaktų gerai išplauti ir išvalyti, tačiau, jei tas kompiuteris yra nešiojamas, tai pasekmės gali būti dar baisesnės. Tokio nuotykio visada reikia laukti, kai šalia puodelis karšto ar šalto gėrimo. Ši istorija kaip tik apie tai, jog teko akis į akį susipažinti su tokia situacija ir gan skubiai likviduoti paties atliktas išdaigas. Be to, senokai norėjau išardyti nešiojamą kompiuterį, pravalyti dulkes, pažiūrėti ir patikrinti tokią kompaktišką konstrukciją. Proga pasitaikė, todėl šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip išardyti HP Pavilion dv5 nešiojamą kompiuterį.


Auka taikiklyje - HP Pavilion dv5 ant kurio buvo išlietas puodelis kavos su pienu. Tokio įvykio metu kompiuteris pilnai veikė, todėl tik prisipildžius visai klaviatūrai skysčio ir patekus skysčiui į korpusą nešiojamasis akimirksniu išsijungė. Po tokio vaizdo gali tekti atsisveikinti su technika visam laikui. Keli patarimai, ką reikėtų daryti išpylus gėrimo ant kompiuterio – pirmiausia, kuo skubiau ištraukti maitinimo kabelį ir kompiuterį apversti, kad kuo mažiau skysčio patektų į vidų ir užtrumpintų elektronines grandines bei komponentus. Jei įmanoma, kuo skubiau pradėti valyti, jei ne gerai sugeriančia šluoste, popieriumi, tai tiesiog tualetiniu popieriu. Ne visos klaviatūros yra pilnai apsaugotos nuo tokių „katastrofų“, tačiau dažniausiai po klaviatūra yra sandariai užklijuotas, skysčių nepraleidžiantis, plastikas. Jo žinoma gali ir nebūti. Kai kurie nešiojamųjų modeliai yra specialiai pritaikyti ir gali praleisti tiesiogiai pilamą skystį ant klaviatūros pro specialiai tam įtaisytas angas kompiuterio korpuse. Net jei šios apsaugos priemonės yra, atsipalaiduoti nėra prasmės ir reikia kuo skubiau viską išvalyti. Jokiu būdu nebandykite jungti kompiuterio neišvalius, tai gali dar labiau pakenkti elektroninėms dalims ir pabloginti situaciją. Jei rankos nėra visiškai kreivos, tai galima išsivalyti savarankiškai – atsuktuvas ir šluostės čia visada pagelbės.

            Na, o dabar apie įdomesnę dalį – techniką. Išrinkti Hp Pavilion dv5 nešiojamą nėra sudėtinga, jei žinai kaip. Daugeliu atveju gali pagelbėti youtube.com, suvedus kompiuterio modelį su prierašu „disassembling“. Bet kuriuo atveju korpuso apatinėje dalyje yra nemažai varžtų, nuo jų ir reiktų pradėti demontavimo procesą. Atsukus apačios varžtus išimamas kietasis diskas, RAM ir WiFi adapterio moduliai. Taip pat ištraukiamas ir DVD-RW įrenginys.






Toliau atgal apsukus kompiuterį nuimamas viršutinis skydelis, o po to ir klaviatūra, prieš tai atsukus klaviatūros varžtus ir atjungus plačiajuostį kabelį.







Tuo pačiu galima nuimti skydelį su kolonėlėmis ir atsukti LCD ekrano varčios varžtus, atjungus LCD 40 išvadų jungtį.







Toliau atsukami viršutinę korpuso dalį ir motininę laikantys varžtai ir šios dalys turėtų laisvai atsiskirti viena nuo kitos.


Motininę laikantys varžtai gali būti gerai pasislėpę, tačiau juos atsukus, plokštė tampa visai laisva ir galima puikiausiai išvalyti iš abiejų pusių.



Turbūt aišku, kad surinkimas vyksta atvirkščia tvarka :) Viską išvalius, surinkus, reikia tikėtis geriausio. Vis dėlto, jei sėkmė tą dieną aplanko, tai sistema užsikrauna be problemų.   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą