2013-06-30

Panasonic RPHJE130EK ausinės

Muzikos paklausyti visada smagu - tiek vaikštinėjant, dirbant, keliaujant ir t.t. Visi tai žinome. Jeigu muzika artima sielai ir kasdien užpildo erdvę - kodėl jos nepasiėmus kartu su savimi? Grotuvas ir ausinės - viskas ko reikia, pasekmė - dažnai geresnė nuotaika nei įprastai, mažiau monotonijos, sodresnės gyvenimo spalvos ir pan. Dažnai kiekvienas tą ir darome. Kad tas klausymasis būtų kiek malonesnis ir mielesnis ausiai - reikia ir gerų ausinių. Būtent šįkart trumpa apžvalga apie vieną iš šių techninių-muzikinių žaisliukų, kurį galima įsigyti elektronikos prekių parduotuvėse. Į rankas bandymams jau senokai pateko Panasonic RPHJE130EK ausinės, kurias labai sėkmingai vasaros pradžioje (su akcijomis ~50Lt) reklamavo skytech.lt ir manau dar siūlys. Šis trumpas straipsnelis - būtent apie muzikos klausymo ir naudojimosi jomis įspūdžius. Verta pirkti šias ausines - ar ne? Apie viską iš eilės straipsnelyje toliau.





Reikia pastebėti, jog Panasonic RPHJE130EK ausinės nėra vienos iš pigiųjų, bet nėra ir ypatingai brangios - gal sakyčiau labiau per viduriuką (ekonominės klasės). Šis ausinių modelis, gali patraukti tuo, jog gerai perteikia žemus dažnius (6 Hz-23k Hz), kaip skelbiama gamintojo, ko iš būtent tokio tipo ausinių būna sunkoka tikėtis. Turi mažą varžą - 16 omų (įprastai >23), todėl - daugiau signalo perteikiama garsu. Kadangi jau atsibodo visi pigūs kinietiški šlamštai po 10Lt, (kurių laidas nutrūksta po keletos savaičių naudojimo), tai galbūs verta investuoti daugiau ir išbadyti ką nors geresnio? Ką gi - užsisakiau ir išbandžiau.


Aišku ausinės atkeliauja gražiai įpakuotos - viskas kaip priklauso. Nustebino tai, jog pridedama keletas vienetų skirtingo dydžio guminių antgalių. Nors parduotuvėje pateikiamos permatoma guma dengtos ausinės - iš tikrųjų gauname juodą guminių antgalių variantą. Ausinių pavadinimas skelbia - Superior Comfort Stereo. Iš komfortiškumo prasmės šie žodžiai tikrai pasiteisina - komforto prasme taip pat. Įsistačius ausines - tikrai maloniai jaučiasi, nespaudžia - ko nepasakysi apie daugelį analogiškų variantų, be to galima keisti guminukų dydį. 



Kalbant apie ausinių dizainą - skonio reikalas, bet man pasirodė minimalus - neišlendantis iš ausies, ergonomiškas - patogus paimti pirštais, labai natūraliai jaučiasi. Na ir žinoma - ausyje puikiai laikosi. Atrodo - viskas ko reikia. Be abejo, puikiai slopinamas aplinkinis triukšmas kai uždaromas ausies kanalas.


Žinoma, geresniam kontaktui 3.5" kištukas paauksuotas, labai minimalus(ne pilna tulpė) ir pakreiptas į šoną, todėl labai patogus įstatant į grotuvą ar telefoną, neiššoka, be to ištraukti tempiant laidą - sunkiau. Laidas - 1.1m, ne per ilgas, bet ir ne per trumpas - kaip tik iki kelnių kišenės. Žinoma, kai kam gali ir pasirodyti per trumpas, kai dažnai daromi - 1.5m ilgio. Pati ausinių kokybė - iš ties gera, laidai niekur nekliba ir nesitampo, todėl tikimybė nutraukti laidą arti garsiakalbio - tikrai nedidelė.

Naudojant pasimato ir pirkinio minusai. Viena bet kokių ausinių blogybė - susiraizgantis laidas ir mazgai ištraukus ausines iš kišenės. Kadangi laidas nesuvyniojamas(nėra ritės) - dažnai taip ir būna. Tada tenka narplioti mazgus ir t.t. Kitas neigiamas niuansas - nėra garso reguliatoriaus ant laido - tai kai kam irgi gali nepatikti, bet žinoma, būtų smagu kad jis būtų - tokiu atveju nereiktų liesti grotuvo garsumui nustatyti. Na bet vis gi reguliatorius įneša ir savo papildomą varžą.

Be abejo, pats svarbiausias - garsas ir pora žodžių apie jį. Žemi dažniai iš ties puikūs ir smagiai skamba - juntamas garso sodrumas į žemesniųjų dažnių pusę, todėl gamintojas - bent jau nemeluoja. Dažnai gražesniems bosams išgauti reikia ir geresnės muzikos. Paėmus paprastas ausines ir šias - skirtumas būtų akivaizdus. O dar įvertinus ausinių kokybę ir kainą susidaro iš ties teigiamas vaizdas.

Apibendrinus galima pasakyti, jog gaunate tai, už ką ir mokate - net dar daugiau. Puikus minimalistinis dizainas, patogios ausyje ir sodrus garsas - iš ties neblogas pasirinkimas. Konstrukcija taip pat verta pagyrimo - laidai nekliba, maža ir lenkta paauksuota jungtis. Neskaitant kai kurių trūkumų (laidų raizgalynė), kol kas geriausios - kokias teko bandyti. Naudoju sėkmingai šias ausines iki šiol bei džiaugiuosi jų teikiamu garsu. Jei nereikia kažko išskirtinio ir brangaus, bet tuo pačiu ir ne šlamšto - verta išbandyti, manau neteks nusivilti. Rekomenduoju.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą