2013-03-27

Galaxy SII atrišimas - SIM network unlock


Būna taip, jog po Android telefono programinės įrangos atnaujinimo telefonas vėl tampa pririštas prie konkretaus operatoriaus. Tai pasireiškia tuo, jog įjungus telefoną išlieka ir veikia visos funkcijos išskyrus skambinimą ir SMS rašymą, be to, gali būti prašoma net tinklo atrakinimo kodo. Telefonas negali naudoti kitų operatorių SIM kortelių ir negali prisijungti prie mūsų pageidaujamo operatoriaus tinklo. Šiame straipsniuke peržiūrėsime metodus ir įrankius, kurie plačiai naudojami šios apsaugos pašalinimui. Šiame demo bandysime atrakinti/atrišti Galaxy SII telefoną su Android 4.1.2 XWLSD versija.




I. Intro



Android telefonų atrakinimas palyginus gana lengvas reikalas, tuo labiau, jog dabar jų labai daug, paplitęs šių telefonų naudojimas ir ši OS turi begalę gerbėju. Yra žinoma tobulintojų svetainė - XDA Developers, kurioje jie užsiima būtent Android ir kitų telefonų laužymu, optimizavimu ir t.t. Iš visų optimizavimų kyla ir įvairios Android modifikacijos - CyanogenMod ir kiti panašūs ROM.

II. Pradžiai

Norint atrakinti telefoną, jį pirmiausia reikia "nu-root'ininti". Kaip žinia Android telefonai iš gamintojų gaunami su apribotomis naudojimo teisėmis - operacinėje Linux sistemoje neleidžiama atlikti super-vartotojo (t.y. root) funkcijų, o jums visada leidžiama dirbti tik paprasto vartotojo režime (siekiant užtikrinti saugumą). Norint pilnai išnaudoti telefono galimybes, prieiti prie sisteminių failų ar jį tiesiog "palaužyti" - ši prieiga yra būtina. Atrakinimui-atrišimui taip pat reikia šių teisių. Google įvedus "android root" galima rasti nemažai visokių variantų ir net paaiškinimą, kodėl būtent jums gali prireikti root'inti telefoną. Kai kurie telefonų gamintojai viešai patys siūlo ir nurodo, kaip tai galima atlikti. Visi metodai remiasi pagrindine idėja - įvykdyti programinį kodą, kuris leistų pasinaudoti žinoma spraga Android OS perimant super-vartotojo teises. Tai dažniausiai susiveda į tam tikro exploit-failo įkėlimą ir paleidimą telefone.

 

Atrakinimo įrankių ilgai nereikia ieškoti. Vienas iš laiko patikrintų - SuperOneClick programa Windows OS. Šia programėle ypač paprasta naudotis. Iš pavadinimo galima nuspėti, jog viskas susiveda į telefono prijungimą prie PC ir vieno mygtuko paspaudimą. Darbo eiga:
1. Parsisiunčiame šią programėlę.
2. Android telefone įjungiame USB derinimo režimą Nustatymai > Kūrėjų parinktys > USB derinimas (USB debugging).
3. Prijungiame Android telefoną prie kompiuterio USB kabeliu.
4. Pasileidžiame programėlę ir spaudžiame "Root".
Telieka palaukti ir jei viskas sėkmingai - turėsime root teises telefone.

III. Rimtesnis variantas

Ne visada gali padėti pirmasis būdas. Ypač, jeigu Android versija yra nauja ir joje jau užlopyta daugelis žinomų spragų. Sudėtingesnis ir rimtesnio svorio sprendimas yra pasinaudoti Windows Odin programa. Su ja galima atlikti ROM pakeitimą ir kitus "rimtus" reikalus. Kaip ir prieš tai:
1. Prijungiame telefoną prie kompiuterio, USB derinimo režimas turi būti įjungtas (USB debugging).
2. Paleidžiame Odin programą.
3. Išjungiame telefoną.
4. Jam visiškai išsijungus toliau laikydami - Volume DOWN, Home ir Power mygtukus vėl įjungiame telefoną - šis automatiskai pereina į Debug/Download režimą. Jame leidžiama keisti/instaliuoti atnaujinimus.
5. Jeigu Odin programėleje matyti ryšys su telefonu - geltonas COM, tai belieka pasirinkti reikiamą branduolio SDA Kernel I9100XWLSH ROM failą ir paspausti START mygtuką.
Po keletos veiksmu telefonas persikrauna ir grįžta į Home ekrano langą, o Odin programoje turėtume matyti žalią PASS - jeigu viskas sėkmingai pavyko.
6. Galima atjungti USB kabelį - pabaiga.

PASTABA: Žinoma, nesėkmes atveju galima ir sugadinti telefoną - reikia elgtis atsargiai.

  

IV. Atrišimas

Turint Root teises galima pereiti prie šio paskutinio etapo. Telefono atrišimas irgi nereikalauja didelio mokslo, tai galima atlikti savarankiškai - neišleidžiant nė vieno cento. GooglePlay parduotuvėje galime rasti nemažai programėlių šiam reikalui. Teko išbandyti Galaxy S2 SIM Unlock 1.0, tačiau nors ir sugeneravo PIN kodą - jis vis gi netiko atrakinimui. Vis dėlto, egzistuoja gera GalaxSim Unlock programėlė. Tačiau čia yra vienas kabliukas - programėlė gali atrakinti telefoną, tačiau tai nustačiusi pareikalaus iš jūsų minimalaus atlygio-mokesčio Pro versijai. Taigi po tokių reikalavimų greitai entuziazmas gali išblėsti, o geresnių alternatyvų - nelabai yra. Vis gi, nereikia nusiminti - Google paieškome tos pačios programėlės pilnos Pro versijos ir, kas geriausia - nesunkiai  ja galime rasti čia arba čia. Telieka atsisiųsti, įsikelti į telefoną instaliacinį apk failą, paleisti ir paspausti tą viena didelį žalią mygtuką "Unlock". Štai po šių veiksmų, jei viskas pavyko, telefonas bus atrištas.

 

V. Reziumė

Trumpai apžvelgėme visą veiksmų eigą siekiant atrišti Android telefoną savarankiškai. Kitiems telefonams ir modeliams turėtų būti analogiškai - visada padės Google. Tereikia šiek tiek paieškoti, galbūt yra ir greitesnių bei dar efektyvesnių metodų. Sėkmės beieškant!








1 komentaras:

  1. Sveiki , nerandu savo telefone (Samsung s2 plus) Tos vietos : Nustatymai > Kūrėjų parinktys > USB derinimas (USB debugging) , net nervinti pradėjo... Kas gali padėt?

    AtsakytiPanaikinti